Algemeen strafrecht

DLR Advocaten levert bijstand in commune strafzaken. Dat is een verzamelnaam voor zaken die bijvoorbeeld te maken hebben met diefstal, drugs, geweld of zeden. Vaak is een aanhouding door de politie, een uitnodiging om op verhoor te komen of een doorzoeking het eerste moment dat u geconfronteerd wordt met een strafrechtelijk onderzoek. 

Wij begrijpen dat zulke momenten voor u bijzonder ingrijpend zijn. Het is belangrijk dat u gelijk contact opneemt met een gespecialiseerd strafrechtadvocaat. Zo bent u ervan verzekerd dat direct de juiste stappen worden gezet om u te verdedigen. 

DLR Advocaten staat u bij in alle fases van het strafrechtelijk onderzoek, van het politiebureau tot een eventuele procedure bij de Hoge Raad. Wij bereiden u voor op uw verhoor, wij stippelen in overleg met u de strategie uit en wij voeren op overtuigende wijze de verdediging in de rechtszaal.

Wij hebben expertise in het behandelen van onder meer de volgende soorten zaken:
– geweldszaken 
– drugszaken
– vermogensdelicten (diefstal, verduistering en heling)
– levensdelicten
– zedenzaken
– TBS-zaken
– beklag tegen inbeslagname van goederen
– omzetting taakstraf 
– ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel
– overlevering
– uitlevering


Strafcassatie

Bent u het niet eens met de veroordeling door het gerechtshof in hoger beroep? Dan kunt u tegen die uitspraak in cassatie gaan bij de Hoge Raad. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om cassatie in te stellen tegen beslissingen van de rechtbank. De Hoge Raad is de hoogste rechter in Nederland en dus de laatste instantie waar u uw recht kunt halen.

Ons kantoor beschikt over de specialistische kennis én ruime ervaring die noodzakelijk is in deze bijzondere procedure. De cassatieprocedure bij de Hoge Raad verschilt namelijk van de procedure bij de rechtbank en het hof. Zo is de procedure volledig schriftelijk (er is dus in principe géén fysieke zitting) en is bijstand van een advocaat verplicht. Daarnaast kijkt de Hoge Raad niet opnieuw naar de feiten, maar wordt slechts getoetst of het recht juist is toegepast en de rechter de uitspraak begrijpelijk en voldoende heeft gemotiveerd. 

Wij behandelen alleen cassatiezaken op het gebied van het strafrecht. Dit doen wij zowel betalend als op basis van een toevoeging (pro deo). 

Niet in alle cassatiezaken is het zinvol om een zogenaamde “cassatieschriftuur” op te stellen en in te dienen bij de Hoge Raad.

Wij zullen daarom eerst beoordelen of het in uw zaak mogelijk is om zo’n cassatieschriftuur op te stellen.
Indien dit niet het geval is, ontvangt u van ons een negatief advies.

Onze specialisatie in cassatieprocedures biedt ons tevens een uniek voordeel in strafzaken in hoger beroep. Wij weten immers hoe de Hoge Raad uitspraken van het hof beoordeelt en waar de kansen liggen. Zo kunnen wij verzoeken en verweren zo inkleden dat deze voldoen aan de eisen die de Hoge Raad hieraan stelt. Deze werkwijze vergroot niet alleen de kansen in hoger beroep, maar ook in de cassatieprocedure.


Verkeersstrafrecht

Wij zijn gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht en werken door heel Nederland. Simpelweg iedereen die als verdachte in het verkeer met de politie en het OM te maken krijgt, is welkom bij ons. Zaken bij het CBR doen wij niet en ook slachtoffers staan wij niet bij. Tot onze vaste klanten behoren automobilisten, motorrijders en beroepschauffeurs van de grootste transportondernemingen van Nederland. Taxi- en buschauffeurs, ambulancebroeders en politieagenten staan wij ook bij.

De meeste klanten bellen ons als zij worden verdacht:
– direct nadat een ernstig (dodelijk) ongeval heeft plaatsgevonden of 
– van rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicatie, 
– roekeloos rijgedrag,
– rijden zonder rijbewijs en/of,
– het wegrijden van de plaats van een ongeval. 

Zeker als je net betrokken bent geweest bij een ernstig verkeersongeval is het zeer onverstandig om jezelf te verdedigen. Je moet dan namelijk precies weten wat je te wachten staat en de problemen niet groter maken dan ze misschien zijn. Een in het verkeersstrafrecht gespecialiseerde advocaat is dan absoluut noodzakelijk. Wij weten precies wat hen te wachten staat en kunnen met raad en daad helpen. Wij kennen de wet en weten chauffeurs te steunen. Wij houden contact met de familie van chauffeurs of hun werkgevers.

Het maakt vaak veel indruk op onze klanten als zij door de politie worden aangehouden en dreigen om hun rijbewijs of voertuig kwijt te raken. Het is in dat geval belangrijk om niet te lang te wachten om contact met ons op te nemen. Door onze jarenlange ervaring kunnen in veel gevallen snel een rijbewijs of voertuig terugvragen.


Financieel-economisch strafrecht

Het financieel-economisch strafrecht is een breed rechtsgebied. Het omvat onder meer fraude (zoals verzekeringsfraude, BTW-fraude, faillissementsfraude of uitkeringsfraude), maar bijvoorbeeld ook het niet naleven van milieuvoorschriften. 

Een onderzoek door de politie, de FIOD of een inspectiedienst heeft vaak ingrijpende gevolgen. Doorzoekingen, beslagleggingen en vervolging kunnen leiden tot reputatieschade. Het is belangrijk om te zorgen dat tijdig een gespecialiseerde advocaat wordt ingeschakeld, zodat de juiste strategische keuzes kunnen worden gemaakt. Op die manier wordt schade voor u of uw onderneming voorkomen of beperkt.

DLR Advocaten adviseert en verdedigt particulieren en ondernemingen in financieel-economische zaken, in iedere stand van het onderzoek. Wij verlenen bijstand tijdens doorzoekingen en tijdens verhoren van verdachten en getuigen. Wij onderhouden contact met de opsporingsdiensten en het Openbaar Ministerie en wij zoeken naar mogelijkheden om de zaak voor u te schikken zonder ruchtbaarheid. Indien nodig verlenen wij uiteraard ook bijstand als het tot een vervolging komt.