Financieel-economisch strafrecht

Het financieel-economisch strafrecht is een breed rechtsgebied. Het omvat onder meer fraude (zoals verzekeringsfraude, BTW-fraude, faillissementsfraude of uitkeringsfraude), maar bijvoorbeeld ook het niet naleven van milieuvoorschriften of de Arbeidsomstandighedenwet.

Een onderzoek door de politie, de FIOD of een inspectiedienst (zoals de Arbeidsinspectie) heeft vaak ingrijpende gevolgen. Doorzoekingen, beslagleggingen en vervolging kunnen leiden tot negatieve publiciteit, reputatieschade en verstoring van de bedrijfsprocessen. Het is belangrijk om te zorgen dat tijdig een gespecialiseerde advocaat wordt ingeschakeld, zodat de juiste strategische keuzes kunnen worden gemaakt. Op die manier wordt schade voor u of uw onderneming voorkomen of beperkt.

DLR Advocaten adviseert en verdedigt particulieren en ondernemingen in financieel-economische zaken, in iedere stand van het onderzoek. Wij verlenen bijstand tijdens doorzoekingen en tijdens verhoren van verdachten en getuigen. Wij onderhouden contact met de opsporingsdiensten en het Openbaar Ministerie en wij zoeken naar mogelijkheden om de zaak voor u te schikken zonder ruchtbaarheid. Indien nodig verlenen wij uiteraard ook bijstand als het tot een handhavingsbesluit of vervolging komt.


    Contact