Cliënt door nalaten gevangenis met zeer ernstig letsel in het ziekenhuis opgenomen

In het AD van 28 november 2023 wordt aandacht besteed aan de pro-formazitting in de strafzaak over het ongeluk op de Groene Kruisweg in Rotterdam op Tweede Kerstdag 2022. Tijdens deze zitting is door advocaat verkeersstrafrecht Van Leusden, van DLR Advocaten, naar voren gebracht dat zijn cliënt een week geleden door nalaten van de gevangenis zeer ernstig letsel heeft opgelopen. Volgens zijn advocaat heeft hij daar niet de juiste medische zorg gehad, waardoor een beknelde darm pas na een week creperen werd opgemerkt. Door het vele overgeven, raakte hij bovendien uitgedroogd en zijn nieren beschadigd.

“Dat iemand wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig verkeersongeval, waarvoor hij nooit de intentie heeft gehad om erbij betrokken te raken, is geen reden om hem een week ernstig te laten lijden,  in een isoleercel weg te stoppen, terwijl – zeker na een aantal dagen – overduidelijk was dat het geen buikgriepje was. Alle seinen stonden al dagen op rood, maar de verpleegkundigen keken bewust de andere kant op.”

“Is dit Nederland of verblijft mijn cliënt in een Russische staatsgevangenis? Het is een wonder dat hij dit heeft overleefd, maar dat komt niet door kordaat optreden van de Nederlandse Staat. Die heeft ernstig gefaald.”

Lees hier het artikel in het AD.